Wyczyść powiadomienia na kafelkach podczas logowania

Identyfikator zasady
ClearTilesOnExit
Zakres
Konfiguracja użytkownika
Obsługiwane w systemach
Co najmniej system Windows Server 2012, Windows 8 lub Windows RT
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Menu Start i pasek zadań

Opis

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, system usunie powiadomienia na kafelkach, gdy użytkownik się zaloguje. W rezultacie po zalogowaniu na kafelkach w widoku startowym będzie wyświetlana zawartość domyślna. Ponadto buforowane wersje tych powiadomień zostaną usunięte, gdy użytkownik się zaloguje.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub nie zostanie skonfigurowane, system zachowa powiadomienia, a gdy użytkownik się zaloguje, kafelki będą wyglądać tak samo jak przed wylogowaniem, z uwzględnieniem historii poprzednich powiadomień dla każdego kafelka.

To ustawienie nie blokuje wyświetlania nowych powiadomień. Aby zablokować nowe powiadomienia, należy zapoznać się z ustawieniem „Wyłącz powiadomienia aplikacji”.

Rejestr

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (109)