Przy wylogowaniu usuń kopię lokalną plików offline użytkownika
- Identyfikator zasady
- Pol_PurgeAtLogoff
- Zakres
- Konfiguracja komputera
- Obsługiwane w systemach
- Tylko systemy Windows Server 2003, Windows XP i Windows 2000
- Źródło
- Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
- Kategoria
- Sieć › Pliki trybu offline
Opis
Usuwa kopie lokalne plików trybu offline użytkownika, kiedy użytkownik wylogowuje się.
To ustawienie określa, że automatycznie i ręcznie buforowane pliki trybu offline są zachowywane tylko dopóki użytkownik jest zalogowany na komputerze. Kiedy użytkownik wyloguje się, system usunie wszystkie lokalne kopie plików trybu offline.
Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, automatycznie i ręcznie buforowane kopie będą zachowywane na komputerze użytkownika do użytku w trybie offline w przyszłości.
Uwaga: Pliki nie są synchronizowane przed ich usunięciem. Wszystkie zmiany dokonane w plikach lokalnych od czasu ostatniej synchronizacji zostaną utracone.
Opcje
Rejestr
KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
- PurgeAtLogoff-
- PurgeOnlyAutoCacheAtLogoffREG_DWORD