Synchronizuj wszystkie pliki trybu offline przed wylogowaniem

Identyfikator zasady
Pol_SyncAtLogoff_2
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
Tylko systemy Windows Server 2003, Windows XP i Windows 2000
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Sieć › Pliki trybu offline

Opis

Określa, czy pliki trybu offline są w pełni synchronizowane podczas wylogowywania się użytkowników.

To ustawienie wyłącza też opcję „Synchronizuj wszystkie pliki trybu offline przed wylogowaniem” na karcie Pliki trybu offline. Zapobiega to dokonywaniu przez użytkowników prób zmiany opcji kontrolowanej przez ustawienie.

Jeśli to ustawienie zostanie włączone, pliki trybu offline będą w pełni synchronizowane. Pełna synchronizacja gwarantuje, że pliki trybu offline będą kompletne i aktualne.

Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone, system będzie wykonywał tylko szybką synchronizację. Szybka synchronizacja gwarantuje, że pliki są kompletne, ale nie gwarantuje, że są aktualne.

Jeśli to ustawienie pozostanie nieskonfigurowane, system domyślnie przeprowadza szybką synchronizację, przy czym użytkownicy mogą zmienić tę opcję.

To ustawienie występuje w folderach Konfiguracja komputera i Konfiguracja użytkownika. Jeśli oba ustawienia są skonfigurowane, ustawienie w folderze Konfiguracja komputera ma pierwszeństwo przed ustawieniem w folderze Konfiguracja użytkownika.

Porada: aby zmienić metodę synchronizacji bez zmiany ustawienia, w Eksploratorze Windows kliknij w menu Narzędzia polecenie Opcje folderów, kliknij kartę Pliki trybu offline, a następnie zaznacz opcję „Synchronizuj wszystkie pliki trybu offline przed wylogowaniem”.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • SyncAtLogoffREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (30)