Mogelijkheid tot het verwijderen van RAS-verbindingen van alle gebruikers

Beleids-ID
NC_DeleteAllUserConnection
Bereik
Gebruikersconfiguratie
Ondersteund op
Alleen Windows Server 2003, Windows XP, en Windows 2000
Bron
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (versie 1.0)
Categorie
Netwerk › Netwerkverbindingen

Beschrijving

Hiermee wordt bepaald of gebruikers RAS-verbindingen voor alle gebruikers kunnen verwijderen.

Als u een RAS-verbinding voor alle gebruikers wilt maken, klikt u op de pagina Beschikbaarheid van verbinding in de wizard Nieuwe verbinding op de optie 'Voor alle gebruikers'.

Als u deze instelling inschakelt, kunnen alle gebruikers gedeelde RAS-verbindingen verwijderen. Bij het bestandssysteem NTFS hebben gebruikers bovendien schrijftoegang nodig tot Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Connections\Pbk om een gedeelde RAS-verbinding te verwijderen.

Als u deze instelling uitschakelt (en de instelling 'Netwerkverbindingsinstellingen voor Administrators inschakelen' inschakelt), kunnen gebruikers (inclusief Administrators) geen RAS-verbindingen voor alle gebruikers verwijderen. (Gebruikers kunnen standaard wel hun persoonlijke verbindingen verwijderen, maar deze standaardinstelling kunt u wijzigen met de instelling 'Het verwijderen van RAS-verbindingen verhinderen'.)

Belangrijk: als de instelling 'Netwerkverbindingsinstellingen voor Administrators inschakelen' is uitgeschakeld of niet is geconfigureerd, is deze instelling niet van toepassing op administrators van computers met een meer recente Windows-versie dan Windows 2000.

Als u deze instelling niet configureert, kunnen RAS-verbindingen voor alle gebruikers alleen worden verwijderd door Administrators en Netwerkconfiguratieoperators.

Belangrijk: Als de instelling 'Het verwijderen van RAS-verbindingen verhinderen' is ingeschakeld, heeft die instelling voorrang op deze instelling. Gebruikers (inclusief Administrators) kunnen dan geen RAS-verbindingen verwijderen en deze instelling wordt genegeerd.

Opmerking: LAN-verbindingen worden automatisch gemaakt en verwijderd wanneer een LAN-adapter wordt geïnstalleerd of verwijderd. U kunt de map Netwerkverbindingen niet gebruiken om een LAN-verbinding te maken of te verwijderen.

Opmerking: met deze instelling wordt niet voorkomen dat gebruikers andere programma's, zoals Internet Explorer, gebruiken om deze instelling te omzeilen.

Register

GebruikerHKEY_CURRENT_USER
  • NC_DeleteAllUserConnectionREG_DWORD

Ander beleid in dezelfde categorie

Al het beleid in deze categorie weergeven (22)