Ustaw akcję wykonywaną po upływie czasu logowania
- Identyfikator zasady
- LogonHoursPolicyDescription
- Zakres
- Konfiguracja użytkownika
- Obsługiwane w systemach
- System Windows Vista lub nowszy
- Źródło
- Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
- Kategoria
- Składniki systemu Windows › Opcje logowania systemu Windows
Opis
Ta zasada określa, jaka akcja będzie wykonana po upływie czasu logowania dla zalogowanego użytkownika. Akcje obejmują zablokowanie stacji roboczej, rozłączenie użytkownika lub całkowite wylogowanie użytkownika.
Jeśli zostanie wybrane zablokowanie lub rozłączenie sesji, użytkownik nie będzie mógł odblokować sesji ani połączyć się ponownie z wyjątkiem dozwolonych godzin logowania.
Jeśli zostanie wybrane wylogowanie użytkownika, użytkownik nie będzie mógł ponownie się zalogować z wyjątkiem dozwolonych godzin logowania. Jeśli zostanie wybrane wylogowanie użytkownika, użytkownik może utracić niezapisane dane.
Jeśli to ustawienie zostanie włączone, określona akcja zostanie wykonana przez system po upływie czasu logowania użytkownika.
Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, po upływie czasu logowania system nie wykona żadnej akcji. Użytkownik może kontynuować istniejącą sesję, ale nie może zalogować się do nowej sesji.
Uwaga: Jeśli to ustawienie zostanie skonfigurowane, można sprawdzić i właściwie skonfigurować ustawienie „Usuń ostrzeżenia o upłynięciu czasu logowania”.
Opcje
Rejestr
- LogonHoursActionREG_DWORD