Usuń ostrzeżenia o upłynięciu czasu logowania
- Identyfikator zasady
- LogonHoursNotificationPolicyDescription
- Zakres
- Konfiguracja użytkownika
- Obsługiwane w systemach
- System Windows Vista lub nowszy
- Źródło
- Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
- Kategoria
- Składniki systemu Windows › Opcje logowania systemu Windows
Opis
Ta zasada określa, czy zalogowany użytkownik powinien być powiadamiany o upływającym czasie logowania. Domyślnie użytkownik jest powiadamiany przed upływem czasu logowania, jeżeli ustawiono wykonanie akcji w przypadku upłynięcia czasu logowania.
Jeśli to ustawienie zostanie włączone, ostrzeżenia nie będą wyświetlane przed upływem czasu logowania.
Jeśli to ustawienie zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, a ustawiono wykonanie akcji w przypadku upłynięcia czasu logowania, użytkownicy przed upływem czasu logowania otrzymają ostrzeżenie.
Uwaga: Jeśli to ustawienie zostanie skonfigurowane, można sprawdzić i właściwie skonfigurować ustawienie „Ustaw akcję wykonywaną po upływie czasu logowania”. Jeśli ustawienie „Ustaw akcję wykonywaną po upływie czasu logowania” jest wyłączone lub nie zostało skonfigurowane, ustawienie „Usuń ostrzeżenia o upłynięciu czasu logowania” nie będzie działać i użytkownicy nie będą otrzymywać ostrzeżeń dotyczących upłynięcia czasu logowania
Rejestr
- DontDisplayLogonHoursWarningsREG_DWORD