Usuń przy ponownym uruchomieniu systemu profile użytkowników starszych niż określona liczba dni

Identyfikator zasady
CleanupProfiles
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
System Windows Vista lub nowszy
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
System › Profile użytkowników

Opis

To ustawienie zasad pozwala administratorowi automatycznie usuwać profile użytkowników nieużywane przez określoną liczbę dni przy ponownym uruchomieniu systemu. Uwaga: jeden dzień to 24 godziny po uzyskaniu dostępu do określonego profilu użytkownika.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie włączone, wszystkie profile użytkowników, które nie były używane przez określoną liczbę dni, zostaną automatycznie usunięte z komputera przez usługę profilów użytkowników przy następnym uruchomieniu systemu.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie wyłączone lub nie zostanie skonfigurowane, przy kolejnym uruchomieniu systemu usługa profilów użytkowników nie usunie automatycznie żadnego profilu.

Opcje

  • Usuwaj profile użytkowników starsze niż (dni)

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • CleanupProfilesREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (23)