Zapobiegaj przywracaniu poprzednich wersji zdalnych

Identyfikator zasady
DisableRemoteRestore_1
Zakres
Konfiguracja użytkownika
Obsługiwane w systemach
System Windows Vista lub nowszy
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Eksplorator plików › Poprzednie wersje

Opis

To ustawienie pozwala na usunięcie przycisku Przywróć ze strony właściwości poprzednich wersji, gdy użytkownik zaznaczy poprzednią wersję w udziale plików.

Jeżeli to ustawienie zasad zostanie włączone, przycisk Przywróć zostanie wyłączony, gdy użytkownik wybierze poprzednią wersję odpowiadającą plikowi w udziale plików.

Jeżeli to ustawienie zasad zostanie wyłączone, przycisk Przywróć pozostanie aktywny dla poprzedniej wersji odpowiadającej plikowi w udziale plików. Jeżeli użytkownik kliknie przycisk Przywróć, system Windows podejmie próbę przywrócenia pliku z udziału plików.

Jeżeli to ustawienie zasad nie zostanie skonfigurowane, zostanie ono domyślnie wyłączone. Przycisk Przywróć jest aktywny, gdy poprzednia wersja jest wersją pliku w udziale plików.

Rejestr

UżytkownikHKEY_CURRENT_USER
  • DisableRemoteRestoreREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (6)