Zapobiegaj usuwaniu witryn sieci Web odwiedzonych przez użytkownika

Identyfikator zasady
DBHDisableDeleteHistory
Zakres
Konfiguracja komputera, Konfiguracja użytkownika
Obsługiwane w systemach
Co najmniej program Internet Explorer 8.0
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Internet Explorer › Usuń historię przeglądania

Opis

To ustawienie zasad uniemożliwia użytkownikowi usuwanie historii jego odwiedzin w witrynach sieci Web. Ta funkcja jest dostępna w oknie dialogowym Usuwanie historii przeglądania.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie włączone, witryny sieci Web odwiedzone przez użytkownika będą zachowywane mimo kliknięcia przycisku Usuń.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie wyłączone, witryny sieci Web odwiedzone przez użytkownika będą usuwane po kliknięciu przycisku Usuń.

Jeśli to ustawienie zasad pozostanie nieskonfigurowane, użytkownik będzie mógł zdecydować, czy po kliknięciu przycisku Usuń odwiedzone witryny sieci Web mają być usuwane czy zachowywane.

To ustawienie zasad jest domyślnie włączone, jeśli jest włączone ustawienie zasad „Zapobiegaj dostępowi do okna dialogowego Usuwanie historii przeglądania”.

Rejestr

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (13)