Nie usuwaj folderów temp przy zakończeniu

Identyfikator zasady
TS_TEMP_DELETE
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
System Windows Server 2003 lub nowszy
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Usługi pulpitu zdalnego › Host sesji pulpitu zdalnego › Foldery tymczasowe

Opis

To ustawienie zasad określa, czy usługi pulpitu zdalnego mają zachowywać foldery tymczasowe sesji użytkownika po wylogowaniu.

Za pomocą tego ustawienia można zachowywać na komputerze zdalnym foldery tymczasowe specyficzne dla sesji użytkownika, nawet jeśli użytkownik wyloguje się z sesji. Domyślnie usługi pulpitu zdalnego usuwają foldery tymczasowe użytkownika, gdy użytkownik się wyloguje.

Jeżeli to ustawienie zasad zostanie włączone, foldery tymczasowe sesji użytkownika będą zachowywane po wylogowaniu się użytkownika z sesji.

Jeżeli to ustawienie zasad zostanie wyłączone, foldery tymczasowe będą usuwane po wylogowaniu się użytkownika, nawet jeśli administrator serwera określi inaczej.

Jeżeli to ustawienie zasad nie zostanie skonfigurowane, usługi pulpitu zdalnego będą usuwać foldery tymczasowe z komputera zdalnego po wylogowaniu, chyba że administrator serwera określi inaczej.

Uwaga: to ustawienie działa tylko wtedy, gdy foldery tymczasowe sesji użytkownika są używane na serwerze. Jeżeli zostanie włączone ustawienie zasad Nie korzystaj z folderów tymczasowych w danej sesji, to ustawienie zasad nie będzie działać.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • DeleteTempDirsOnExitREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (2)