Nie wymuszaj usunięcia rejestru użytkownika z pamięci przy wylogowaniu
- Identyfikator zasady
- DontForceUnloadHive
- Zakres
- Konfiguracja komputera
- Obsługiwane w systemach
- System Windows Vista lub nowszy
- Źródło
- Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
- Kategoria
- System › Profile użytkowników
Opis
To ustawienie zasad określa, czy system Windows wymusza usunięcie rejestru użytkownika z pamięci podczas wylogowania, nawet jeśli istnieją otwarte dojścia do kluczy rejestru tego użytkownika.
Uwaga: tego ustawienia zasad należy używać tylko w przypadkach, w których mogą występować problemy ze zgodnością aplikacji wynikające z tego zachowania systemu Windows. Nie zaleca się włączania tej zasady domyślnie, gdyż może to spowodować, że użytkownicy nie będą mogli uzyskać zaktualizowanych wersji swoich profilów mobilnych.
Jeśli to ustawienie zasad zostanie włączone, system Windows nie będzie wymuszał usunięcia rejestru użytkownika z pamięci podczas wylogowania, ale zrobi to, gdy wszystkie otwarte dojścia do kluczy rejestru tego użytkownika zostaną zamknięte.
Jeśli to ustawienie zasad zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, system Windows będzie zawsze usuwać rejestr użytkownika z pamięci, nawet jeśli podczas wylogowania będą istniały otwarte dojścia do kluczy rejestru użytkownika.
Rejestr
- DisableForceUnload-