Określ katalogi sieciowe do synchronizacji wyłącznie przy logowaniu/wylogowywaniu

Identyfikator zasady
CscSuspendDirectories
Zakres
Konfiguracja użytkownika
Obsługiwane w systemach
System Windows Vista lub nowszy
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
System › Profile użytkowników

Opis

To ustawienie zasad umożliwia określenie, które katalogi sieciowe zostaną zsynchronizowane podczas logowania i wylogowania przez usługę Pliki trybu offline. Tego ustawienia zasad używa się razem z przekierowaniem folderu, co pomaga rozwiązać problemy z aplikacjami, które nie współdziałają dobrze z usługą Pliki trybu offline, gdy użytkownik jest w trybie online.

Po włączeniu tego ustawienia zasad ścieżki sieciowe określone w tym ustawieniu zasad zostaną zsynchronizowane po zalogowaniu i wylogowaniu użytkownika tylko przez usługę Pliki trybu offline i będą przełączone w tryb offline, gdy użytkownik będzie zalogowany.

Jeśli to ustawienie zasad zostanie wyłączone lub pozostanie nieskonfigurowane, ścieżki w nim określone będą działać tak samo jak inne informacje buforowane przez usługę Pliki trybu offline, a ponadto pozostaną w trybie online, gdy użytkownik będzie zalogowany, a ścieżki sieciowe będą dostępne.

Uwaga: nie należy używać tego ustawienia zasad w celu wstrzymywania przekierowanych folderów głównych, takich jak Appdata\Roaming, Menu Start i Dokumenty. Należy wstrzymywać tylko podfoldery tych folderów nadrzędnych.

Opcje

  • Synchronizuj katalogi sieciowe wyłącznie przy logowaniu/wylogowywaniu:
  • Można wprowadzić wiele nazw katalogów, rozdzielając je średnikiem.

Rejestr

UżytkownikHKEY_CURRENT_USER
  • CscSuspendDirsREG_EXPAND_SZ

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (4)