Wyczyść historię dla trybu IE i przeglądarki IE przy każdym wyjściu

Identyfikator zasady
InternetExplorerModeClearDataOnExitEnabled
Zakres
Konfiguracja komputera, Konfiguracja użytkownika
Obsługiwane w systemach
Microsoft Edge, wersja 111, system Windows 7 lub nowszy
Źródło
Microsoft Edge Policy Templates (wersja 155.0.4283.45)
Kategoria
Microsoft Edge

Opis

Ta zasada kontroluje, czy historia przeglądania jest usuwana z przeglądarki Internet Explorer i trybu Internet Explorer przy każdym zamknięciu przeglądarki Microsoft Edge.

Użytkownicy mogą skonfigurować to ustawienie w opcji „Wyczyść dane przeglądania dla programu Internet Explorer” w menu Prywatność, wyszukiwanie i usługi w Ustawieniach.

Jeśli włączysz tę zasadę, historia przeglądania w programie Internet Explorer będzie czyszczona przy zamykaniu przeglądarki.

Jeśli wyłączysz lub nie skonfigurujesz tej zasady, historia przeglądania w programie Internet Explorer nie zostanie wyczyszczona przy zamykaniu przeglądarki.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • InternetExplorerModeClearDataOnExitEnabledREG_DWORD
UżytkownikHKEY_CURRENT_USER
  • InternetExplorerModeClearDataOnExitEnabledREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (438)