Bez automatycznego uruchamiania ponownego dla zaplanowanych instalacji aktualizacji automatycznych przy zalogowanych użytkownikach

Identyfikator zasady
NoAutoRebootWithLoggedOnUsers_Title
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
System Windows XP Professional z dodatkiem Service Pack 1 albo system Windows 2000 z dodatkiem Service Pack 3 lub nowszy
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Usługa Windows Update › Starsze zasady

Opis

Określa, że w celu ukończenia zaplanowanej instalacji aktualizacje automatyczne będą oczekiwać na ponowne uruchomienie komputera przez dowolnego zalogowanego użytkownika zamiast automatycznie ponownie uruchamiać komputer.

Jeśli stan jest ustawiony na Włączone, aktualizacje automatyczne nie spowodują ponownego uruchomienia komputera podczas zaplanowanej instalacji, jeśli na komputerze jest zalogowany użytkownik. Użytkownik zostanie powiadomiony przez aktualizacje automatyczne o konieczności ponownego uruchomienia komputera.

Należy pamiętać, że komputer musi zostać uruchomiony ponownie, aby aktualizacje zostały wprowadzone.

Jeśli stan jest ustawiony na Wyłączone lub Nieskonfigurowane, aktualizacje automatyczne powiadomią użytkownika, że komputer zostanie automatycznie uruchomiony ponownie w ciągu 5 minut od ukończenia instalacji.

Uwaga: Ta zasada ma zastosowanie tylko wtedy, gdy aktualizacje automatyczne są skonfigurowane do wykonywania zaplanowanych instalacji aktualizacji. jeśli zasada „Konfigurowanie aktualizacji automatycznych” jest wyłączona, wtedy ta zasada nie ma znaczenia.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • NoAutoRebootWithLoggedOnUsersREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (19)