Zapobiegaj dodawaniu lokalizacji użytkownika do menu Wszystkie lokalizacje

Identyfikator zasady
FavoriteLocations
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
System Microsoft Windows XP lub system Windows Server 2003 z programem Windows Search 4.0 lub nowszym
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Wyszukaj

Opis

To ustawienie zasad pozwala włączyć lub wyłączyć opcje dodawania i usuwania lokalizacji w menu Wszystkie lokalizacje oraz włączyć bądź wyłączyć wszelkie lokalizacje zdefiniowane przez użytkownika. Jeśli ta zasada nie jest skonfigurowana, domyślnym działaniem będzie zezwalanie użytkownikom na dodawanie i usuwanie nowych lokalizacji w menu lokalizacji. Jeśli ta zasada jest włączona, opcje dodawania i usuwania lokalizacji oraz wszelkie zdefiniowane wcześniej lokalizacje użytkownika przestaną być widoczne. Jeśli ta zasada jest wyłączona, widoczne będą zarówno opcje dodawania i usuwania lokalizacji, jak i wszelkie określone wcześniej lokalizacje użytkownika.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • FavoriteLocationsREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (44)