Windows Installer ve Grup İlkesi Yazılım Yükleme Verilerini bırak

İlke Kimliği
LeaveAppMgmtData
Kapsam
Bilgisayar Yapılandırması
Desteklenen işletim sistemleri
En azından SP1'li Windows Server 2003 işletim sistemleri veya SP2'li Windows XP Professional
Kaynak
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (sürüm 1.0)
Kategori
Sistem › Kullanıcı Profilleri

Açıklama

Bu ilke ayarı, bir gezici kullanıcının profili silindiğinde, sistemin Windows Installer ve Grup İlkesi tabanlı yazılım yüklemesi verilerini saklayıp saklamayacağını saptar.

Varsayılan olarak Windows, gezici kullanıcının profili silindiğinde kullanıcıyla ilgili tüm bilgileri (bunlar kullanıcının ayarlarını, verilerini, Windows Installer ile ilişkili verileri vb. içerir) siler. Sonuç olarak, profili silinen bir gezici kullanıcının bu istemcide bir sonraki oturum açışında, ilke aracılığıyla yayımlanmış tüm uygulamaları yeniden yüklemesi gerekir ve bu oturum açma süresini uzatır. Bu ilke ayarını bu davranışı değiştirmek için kullanabilirsiniz.

Bu ilke ayarını etkinleştirirseniz gezici kullanıcıların profilleri makineden silindiğinde, Windows kullanıcıların Windows Installer veya Grup İlkesi yazılım yükleme verilerini silmez. Bu, bir kullanıcı profili makineden silindikten sonra kullanıcının bir sonraki oturum açışında, Grup İlkesi tabanlı Yazılım Yükleme performansını artırır.

Bu ilke ayarını devre dışı bırakırsanız ya da yapılandırmazsanız gezici kullanıcıların profilleri silindiğinde Windows kullanıcıların Windows Installer ve Grup İlkesi yazılım yükleme verileri de dahil olmak üzere profilleri tamamen siler.

Not: Bir makinede bu ilke ayarı etkinleştirildiğinde, makinedeki gezici kullanıcı profillerinin kayıt defterinde ve dosya sisteminde depolanan Windows Installer veya Grup İlkesi yazılım yükleme verilerini silmek için yerel yöneticinin eylemde bulunması gerekir.

Kayıt defteri

Aynı kategorideki diğer ilkeler

Bu kategorideki tüm ilkeleri gör (23)