Ukryj okno dialogowe przywracania stron po awarii przeglądarki
- Identyfikator zasady
- HideRestoreDialogEnabled
- Zakres
- Konfiguracja komputera, Konfiguracja użytkownika
- Obsługiwane w systemach
- Microsoft Edge, wersja 100, system Windows 7 lub nowszy
- Źródło
- Microsoft Edge Policy Templates (wersja 155.0.4283.45)
- Kategoria
- Microsoft Edge
Opis
Te zasady zapewniają opcję ukrywania okna dialogowego „Przywróć strony” po awarii przeglądarki Microsoft Edge. Okno dialogowe „Przywróć strony” umożliwia użytkownikom przywrócenie stron, które były wcześniej otwarte przed awarią przeglądarki Microsoft Edge.
Jeśli włączysz te zasady, okno dialogowe „Przywróć strony” nie będzie wyświetlane. W przypadku awarii, przeglądarka Microsoft Edge nie przywraca poprzednich kart i rozpoczyna sesję od nowej karty.
Jeśli wyłączysz te zasady lub ich nie skonfigurujesz, zostanie wyświetlone okno dialogowe „Przywróć strony”.
Jeśli ustawisz te zasady, nie ustawiaj zasad 'ClearBrowsingDataOnExit' (Wyczyść dane przeglądania przy zamknięciu przeglądarki Microsoft Edge) lub 'SavingBrowserHistoryDisabled' (Wyłącz zapisywanie historii przeglądarki), ponieważ uniemożliwia to zapisywanie historii, co również wyłącza okno dialogowe.
Rejestr
- HideRestoreDialogEnabledREG_DWORD
- HideRestoreDialogEnabledREG_DWORD