Włącz usuwanie historii przeglądarki i pobierania
- Identyfikator zasady
- AllowDeletingBrowserHistory
- Zakres
- Konfiguracja komputera, Konfiguracja użytkownika
- Obsługiwane w systemach
- Microsoft Edge, wersja 77, system Windows 7 lub nowszy
- Źródło
- Microsoft Edge Policy Templates (wersja 155.0.4283.45)
- Kategoria
- Microsoft Edge
Opis
Włącza usuwanie historii przeglądarki oraz historii pobierania i uniemożliwia użytkownikom zmianę tego ustawienia.
Nawet jeśli te zasady są wyłączone, nie ma gwarancji, że historia przeglądania i pobierania zostanie zachowana: użytkownicy mogą bezpośrednio edytować lub usuwać pliki bazy danych historii, a sama przeglądarka może w dowolnym momencie usunąć (na podstawie okresu ważności) lub zarchiwizować dowolne lub wszystkie elementy historii.
Jeśli włączysz te zasady albo ich nie skonfigurujesz, użytkownicy będą mogli usuwać historię przeglądania i pobierania.
Jeśli wyłączysz te zasady, użytkownicy nie będą mogli usuwać historii przeglądania i pobierania. Wyłączenie tych zasad powoduje wyłączenie synchronizacji historii i otwartych kart.
Jeśli włączysz te zasady, nie włączaj zasad 'ClearBrowsingDataOnExit' (Wyczyść dane przeglądania przy zamknięciu przeglądarki Microsoft Edge), ponieważ zasady te dotyczą usuwania danych. Jeśli włączysz oba, zasady 'ClearBrowsingDataOnExit' będą mieć pierwszeństwo i powodować usuwanie wszystkich danych podczas zamykania Microsoft Edge, niezależnie od konfiguracji tych zasad.
Rejestr
- AllowDeletingBrowserHistoryREG_DWORD
- AllowDeletingBrowserHistoryREG_DWORD