Zapobiegaj przywracaniu poprzednich wersji z kopii zapasowych
- Identyfikator zasady
- DisableBackupRestore_2
- Zakres
- Konfiguracja komputera
- Obsługiwane w systemach
- Obsługa systemów od Windows Vista do Windows 7
- Źródło
- Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
- Kategoria
- Składniki systemu Windows › Eksplorator plików › Poprzednie wersje
Opis
To ustawienie zasad pozwala na usunięcie przycisku Przywróć ze strony właściwości poprzednich wersji, gdy użytkownik zaznaczy poprzednią wersję pliku lokalnego, która jest przechowywana w kopii zapasowej.
Jeżeli to ustawienie zasad zostanie włączone, przycisk Przywróć zostanie wyłączony, gdy użytkownik wybierze poprzednią wersję pliku z kopii zapasowej.
Jeżeli to ustawienie zasad zostanie wyłączone, przycisk Przywróć pozostanie aktywny dla poprzedniej wersji pliku z kopii zapasowej. Jeżeli użytkownik kliknie przycisk Przywróć, system Windows podejmie próbę przywrócenia pliku z nośnika kopii zapasowych.
Jeżeli to ustawienie zasad nie zostanie skonfigurowane, zostanie ono domyślnie wyłączone. Przycisk Przywróć jest aktywny, gdy poprzednia wersja jest wersją pliku lokalnego i jest przechowywana w kopii zapasowej.
Rejestr
- DisableBackupRestoreREG_DWORD