Nie synchronizuj ustawień ułatwień dostępu

Identyfikator zasady
DisableAccessibilitySettingSync
Zakres
Konfiguracja komputera
Obsługiwane w systemach
Co najmniej system Windows 11 w wersji 22H2
Źródło
Administrative Templates (.admx) for Windows 11 2026 Update (26H2) (wersja 1.0)
Kategoria
Składniki systemu Windows › Synchronizuj ustawienia

Opis


Zapobiegaj synchronizowaniu grupy „ułatwień dostępu” z tym komputerem i z tego komputera. To spowoduje wyłączenie grupy „ułatwień dostępu” na stronie ustawień „kopii zapasowej systemu Windows” w ustawieniach komputera.

Jeśli włączysz to ustawienie zasad, grupa „ułatwień dostępu” nie będzie synchronizowana.

Użyj opcji „Zezwalaj użytkownikom na włączanie synchronizacji ułatwień dostępu”, aby synchronizacja była domyślnie nieaktywna, ale nie wyłączona.

Jeśli to ustawienie nie zostanie ustawione lub wyłączone, synchronizacja grupy „ułatwień dostępu” jest domyślnie włączona i konfigurowalna przez użytkownika.

Opcje

Puste pole i zaznaczone pole odróżniają elementy pól wyboru w edytorze zasad grupy (zaznaczone pole to element wybrany domyślnie).

  • Zezwalaj użytkownikom na włączanie synchronizacji „ułatwień dostępu”.

Rejestr

KomputerHKEY_LOCAL_MACHINE
  • DisableAccessibilitySettingSyncREG_DWORD
  • DisableAccessibilitySettingSyncUserOverrideREG_DWORD

Inne zasady w tej samej kategorii

Zobacz wszystkie zasady w tej kategorii (14)